PIQUé NEEMT BARCELONA OP DE KORREL: 'VRAAG ME AF WIE NU MOET VERTREKKEN'

Gerard Piqué heeft zijn voormalige werkgever Barcelona op de korrel genomen na het vertrek van een aantal clublegendes dit seizoen, die volgens hem de schuld kregen van de aanhoudende financiële problemen bij de club.

Piqué hing eerder in het seizoen 2022/23 voorgoed zijn schoenen aan de wilgen, voordat aanvoerder Sergio Busquets en oudgediende Jordi Alba lieten weten dat ze Camp Nou aan het einde van het seizoen zouden verlaten.

'Ik ben blij dat ik ben vertrokken, want ik heb Barça ruimte gegeven in de salarishuishouding', vertelde de 36-jarige Piqué aan YouTuber Ibai Llanos. 'Maar het lijkt erop dat er desondanks nog steeds financiële problemen zijn. Ik vraag me af wie er nu moet gaan. Ze zeiden dat wij verantwoordelijk zijn door onze salarissen. Nu zijn we allemaal weg en alsnog kunnen ze geen spelers contracteren.'

Op 5 november speelde de verdediger zijn 606ste en laatste wedstrijd in het shirt van Barcelona. Hij zette daarmee direct een punt achter zijn loopbaan. Busquet en Alba zijn op zoek naar een nieuwe werkgever.

2023-06-07T12:17:29Z dg43tfdfdgfd