AUSTRALISCHE REIST 15.000 KILOMETER… VOOR AFGELASTE RONDE VAN BELGIë: ‘HEEL TELEURGESTELD’

Mathieu van der Poel zien we binnenkort terug in actie in de Ronde van België, maar de editie voor vrouwen gaat dit jaar helaas niet door. De organisatie geeft veiligheids- en financiële problemen als oorzaak. Een stevige domper voor heel wat rensters, te meer omdat de afgelasting pas een week voor de start gebeurde.

Eén van de rensters die haar zinnen op de Belgische rittenkoers had gezet, is Matilda Raynolds. De 35-jarige Australische reisde er 15.000 kilometer naar België voor. “Ik kom helemaal vanuit Australië om mijn passie uit te oefenen. Ik laat mijn partner achter en probeer mijn job vanuit België te regelen. Ik ben natuurlijk erg teleurgesteld.”

Ze is trouwens niet de enige die van zo ver komt. “Veel Nieuw-Zeelanders en Australiërs komen in de zomer naar België en Nederland. Het vraagt veel opofferingen en geld, maar we doen het uit liefde voor de sport.”

Profcontract

Een profcontract heeft ze nog niet. Ze rijdt voor het Belgische clubteam Keuken Redant. “Deze ronde was mijn beste kans om opgemerkt te worden en eventueel te tekenen bij een beter team. In een eendagskoers is het veel moeilijker om op te vallen. Voor de echte profrensters is deze ronde misschien minder belangrijk, want zij hebben nog andere doelen. Maar voor clubteams is dit een van de hoogtepunten van het seizoen.”

Gelukkig is er binnen 6 weken nog de Baloise Ladies Tour. “Maar hoogstwaarschijnlijk ga ik naar huis, want de shock is te groot.”

Het bericht Australische reist 15.000 kilometer… voor afgelaste Ronde van België: ‘Heel teleurgesteld’ verscheen eerst op Wieler Revue.

2023-06-07T13:59:40Z dg43tfdfdgfd